Content-Type: text/html; charset=UTF-8 acid.pardey.org

BLAderuNners pres. Marcus Intalex 2000-03-25  
BUDAVARI LABIRINTUS
Marcus Intalex (Renegade Hardware, 31 Records, Metalheadz - UK), BLAderuNners krew
n/a      
n/a
valdi (2000-04-11 14:46:12)


Marcus Intalex - Budavári Labirintus 2000.03.25.

A labirintusról nekem mindig a Linda című örökbecsű klasszikus magyar filmsorozat ugrik be. Az a rész, amikor Béla bácsi viaszbábu modell lesz és egy éjjel belopódzik a labirintusban levő panoptikumba, hogy visszacsempéssze Jumurdzsák turbánjára a forgót, de aztán eltéved az útvesztőben és az egyik kijáraton az állatkerti sziklán köt ki, az oroszlánok között.
Most nem lehetett eltévedni, mert inkább csak egy hosszú folyosó volt a hely, mint labirintus. A tárlatot, azaz a viaszbábukat eltávolították és lezártak pár termet, így nem adatott meg, hogy a magyar történelem kísértsen bulizás közben. Voltak viszont embernagyságú szobrok ezek így is néha a frászt hozták az emberre.
Későn érkeztünk így a magyar bemelegítő kommandót nem hallottuk, bár úgy hírlett éjfél körül állt össze a hangcucc teljesen, úgyhogy olyan sok minderől nem maradhattunk le. Belépve a labirintusba hallani lehetett már, hogy a hangerővel nem sporoltak a szervezők, de azért szokás szerint néha elment pár hangfal vadászni. Fények nemigen voltak, a nagyteremben mindössze egyetlen robotlámpa forgott körbe magányosan, így félhomály uralkodott, ami viszont nem zavart igazából olyan nagyon.
A labirintusra jellemző volt az egész este folyamán, hogy a folyosók üresebb részein hűvös volt, a levegő, ahol viszont összegyűltek az emberek, ott szauna, forróság, és a mennyezetről visszacsöpögő pára jutott.
Marcus Intalex egy kis campus-lakóra emlékeztetett baseball sapijában és szemüvegével, azonban a lemezeivel eléggé letarolta az embereket. Igaz az elején kicsit laposnak tűnt a zene, de aztán beleerősített és sorra húzkodta elő a jobbnál jobb lemezeket, régebbieket és újakat felváltva.
Hallhattunk Warhead 2000-t, Pulse VIP mixet, Killa Bees 2000-et, és még ki tudja mi mindent. A legérdekesebb zenék egyike a Usual Suspects A és B oldalból (Spawn és Hole Punch) összerakott Spawn Punch, ami nagyon beledöngölt mindenkit a padlóba. Legjobb pillanat számomra mégis az volt amikor felrakta a Snapshotot Roni Size-tól és erre ráeresztette az Armageddon Lp-ről ismert Absolute Zero + Subphonics - The Code Future Cut Remix-ét és a kettőt hagyta sokáig együtt szólni. Ez volt az igazi atomtámadás minden emberi fül számára.
A kisteremben Pedro és Nan-D adagoltak a ropnivalót, amikor néha arra sétáltam breakbeat és nuskool szűrődött ki a teremből, biztosan jó volt, de most nem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem magamnak. Eléggé lekötött a nagyterem, illetve a több kisteremből összehozott központi rész. Marcus barátunk, aki egyébként a Metalheadz, Renegade Hardware és a 31 Recordingsnál is megjelenteti dolgait jól válogatta a zenéket, amikor már már kezdett leülni a hangulat, mindig elő tudott jönni valami újjal vagy régivel ami ismét mozgásba lendítette a partyzókat. Jó két, két és fél óra után hagyta ott a lemezjátszókat, a bulit viszont nem mert ott sörözgetett még egy darabig, figyelve a magyar kollégákat.
Szettje alatt a közönség végig táncolt lankadatlanul, bár azért a végére kicsit szellősebb lett a tánctér, sorra dőltek ki az emberek, de kis pihenő után újra elindult a lábuk. Érdekes, hogy meglepően sok külföldi jött el a partyra, sokszor hallottam angolul vagy németül társalgó embereket.
Hajnaltájt Ozon és Bal vette át a stafétabotot és maradtak is tempóban körülbelül reggel 7 óráig (ez csalóka mert ezen az éjjelen állították előre az órákat) osztották a ritmust. Köszönet nekik ezért na meg, hogy elhozták Marcus Intalexet, aki egy jó hangulatú estén táncoltatta meg a jelenlevőket.
Beküldő Email
Report