Content-Type: text/html; charset=UTF-8 acid.pardey.org

313 BasiX prod. presents 2001-10-06  
Home
Scan 7, Mike Grant, Sean Deason, Marcel, Daniel Voltaire, Pedro
+36209468602      
3000 Huf, el?vétel: 2500 Huf
midwest phase (2001-09-05 16:31:33)

313 BasiX presents …

Scan 7 (Tresor, UR, Soma, Elypsia)
Mike Grant (Moods&Grooves, End-to-End, Afrosyntrix, Metroplex)
Sean Deason (Stud!o K7, Matrix, Intuit-Solar, Distance, Art Of Dance)

HOME / 2001. Október 6. / 313 BasiX prod.
- First Anniversary -

Egy éves földalatti tevékenysége után születésnapjára készül a 313 BasiX.
Október 6-án, szombaton a HOME klubban ismét tiszteletét teszi Mike Grant (Moods&Grooves, End-to-End, Metroplex) másnéven Black Noise, a Tresor klubb egyetlen tengerentúli rezidense, aki pontosan egy évvel ezelőtt bizonyított nálunk az első 313 BasiX partin. Mostanában jelent meg legfrissebb kiadója, az Afrosyntrix első lemeze. A detroiti „underground” mélységéből emelkedett fel a korai 90-es években egy mára már klasszikussá vált név: Trackmaster Lou a.k.a. Scan 7. 1988-ban kezdte pályafutását olyan művészek társaságában, mint Terrence Parker és Marc Kinchen. Írtak egy EP-t, mint Separated Minds, ami felkerült a Submerge és New Electronica válogatásokra.
A detroit techno producer elejinte a legendás Underground Resistance, 430 West, Direct Hit, Makin’ MadRecords és FFRR kiadóknál jelentette meg lemezeit. Később egy Scan 7 track felkerült a 313-as válogatására, amit Blake Baxter gyüjtött össze a berlini Tresor kiadónál. További Tresor lemezeivel más kiadók (Soma, Elypsia) figyelmét is ráirányították Európában, így nevét és zenéjét megtartva underground-nak, különböző projekt neveket használt, mint Unknown Force, The Specialist, Black Man, XZILE, The Shadow, Allegry, Cratesavers és Scan 7. Trackmaster Lou következetesen kombinálja munkáiban az inteligenciát, a kemény zúzós ütemeket és az ultra letisztult dolgokat. Legfrissebb kiadványa az End-to-End Records-nál, Mike Grant techno kiadójának, második kitűnő darabjaként jelent meg, „Home Soil” címmel (az EE-001 Black Noise „Step Into The Darkness”). A party vendége lesz még Sean Deason is, kinek kezdeti törekvése az volt, hogy a grafikai tervezést beépítse valahogy a modern zenei iparba. Így került kapcsolatba Derrick May-el, Kevin Saunderson-nal, Juan Atkins-al, Carl Craig-el és Detroit harmadik generációs techno producerévé transzformálódott… 1993-ban kezdett szorosabban együtt dolgozni Dan Bell-el, Kenny Larkin-nal és Richi Hawtin-nal és az Acaccia, illetve Generator Records-al. Ezután saját Matrix kiadójánál megteremtette saját inteligens techno hangzását, amit Európában a STUD!O K7 terjesztett az 1996-ban megjelent „Razorback” című albummal, majd 2000-ben az Intuit-Solar kiadónál jelent meg az „Allegory & Metaphor” LP. Hogy lehetősége legyen minél több féle stílusban korlátok nélkül mozogni, ő is álneveken dolgozott, mint például a Freq (Xirtam 2), S.I.N., Code 3, Project X, és Psykofuk. Sean Deason techno munkái mellett találhatunk több drumm & bass, instrumentális hip hop és ambientet darabot is. Nála a legapróbb hang is tökéletesen van elhelyezve saját összefüggéseiben. Zenéjében minden ütemnek és hangnak teljes üzenet értéke van, amely különböző érzéseket, gondolatokat közvetít a hallgatónak.
A detroiti hangzás jellegzetes és beazonosítható, mégis minden detroiti producer stílusa teljesen egyedi. A hazai authentikus szekció Marcel /live/, Pedro és Daniel Voltaire személyében képviselteti magát a 313-mas eseményen.

the unknown writer…

(Somewhere in Budapest)

Beküldő Email
Report